Tuesday, February 26, 2008

Rör inte min obalans.

Trendethnography är en intressant blogg som oftast handlar om etngrafiska studier. Alltså det där man ska använda när man misstänker att fokusgrupper sitter och spelar smarta eller när enkätsvaren visar att ALLA sopsorterar varenda liten plastbit. Jag kan personligen inte så mycket om sånt men jag tycker att det är intressant och skulle gärna få tid/pengar att testa det.

Men det här inlägget inlägget handlar om något helt annat som också är intressant: Varför blir det ofta så himla flummigt när något ska göras kvinnligt eller riktas till kvinnor? Nu har jag inte varit på nån sån där tjejgrej sen jag slutade på Handels, men jag tyckte också att de var riktigt jobbiga då. Allt detta snack om balans i livet. När man är 23, liksom! Snacka om att (återigen) skapa en massa problem man inte visste att man hade. När man är 23 är det ungefär 3 saker man behöver tänka på:

1. Sig själv.
2. Sig själv.
3. Sig själv.

Och det är väl inget fel med det. Det där med jobb och balans är alldeles för individuellt för att kunna skrivas in i en företagspolicy om gymkort och föräldraledighet och sen är frågan löst. Jag är till exempel en person som aldrig är i balans. Det är himmel eller helvete hela tiden. Ingen friskvård i världen kan ändra på det. Jag vill helt enkelt inte gå på yoga och äta bulgur och må bra.(Som min bror sa igår: Det är inte bulguren jag hatar, det är människorna som äter den)

Så kan vi inte bara strunta i det där tjafset och ha lite kul istället?

4 comments:

Kalle said...

Första gången jag har blivit citerad! Det åker rakt in i memoarerna...

Anonymous said...

ja!!! kul!
du fick mig pepp.

Anonymous said...

Trevligt med en åsiktsfrände:)
Lunch kanske?

Nina said...

Visst kan jag äta lunch! Maila till nina.akestam@gmail.com