Friday, February 8, 2008

En liten orgie i amerikanism när det är som sämst.Och skiten ligger etta på Viral Video Chart. 5 och en halv miljoner viewings. Folk är uppenbarligen dumma i huvudet. Scenen när Scarlett står och oohhhar med hörlurar i studion. Jag dör.

Så här får inte en planner säga. Men jag är inte planner idag. Bara en trött människa som hetsbloggar istället för att ta tag i det som borde göras. Tipstack som vanligt till David. Som antagligen skulle göra mitt jobb bättre än vad jag gör.

8 comments:

Anonymous said...

Det roligaste är att igår läste jag nog tre olika svenska blogginlägg där den här videon beskrevs som oerhört fånig. Sedan klickade jag mig in på en amerikansk blogg jag brukar läsa. Där var samma videon utlagd, fast med kommentaren "titta vilken fantastisk video. den här fick mig att bestämma mig för Obama"....

Anonymous said...

Visst kan det vara kul att stappla omkring och vara blek och cynisk, men är det inte gjort?

En talare som Obama dyker upp en gång vart 30:e år ungefär, om ens det. Att vara cynisk över en sån här fantastisk video är som att bestämma sig för att vara den tråkige på en fest där alla plötsligt har kul.

Givetvis kan karlstackaren inte leva upp till detta (precis som de flesta reklamkampanjer inte kan leva upp till sitt budskap, host host) men det ändrar inte det faktum att detta var ett av det mest lysande tal du lär höra under din livstid, och att videon är genial.

Vad gäller den vanliga svenska reaktionen på detta så är den som vanligt: feg. Bättre att såga och ducka än att råka avslöja något om sig själv, right?

Nina said...

Ehm. Jag håller med om att Obama är en skicklig talare. Det är inte det inlägget handlar om. Du kanske tycker att videon är genial, men det tycker inte jag. Jag tycker att den är motbjudande. Men som sagt, man får tycka olika.

Jag skulle inte påstå att jag är en person som brukar såga och ducka och inte avslöja något om mig själv. Jag har ju trots allt en blogg där några hundra personer varje dag läser och kommenterar vad jag gör och tycker om saker. Det är lite svårt att ducka då. Om det är svenskt eller inte vet jag inte. Det är bara så det är.

Anonymous said...

Nina, jag tycker absolut att du kan säga så som planner, ska planners ha någon sorts objektivitetscredo som inte ens journalister har i dag?

Peter Ess - Talet kan vara bra rent retoriskt och funka i USA, men svulstiga tal av den typ som man ger där funkar ju inte i svensk kultur, det handlar inte om att vara svenskt, stockholmskt skitnödig - det är något annat (som kanske kan komma att få en egen blogg inom kort, håll ögonen öppna).

Kan inte se det bra eller geniala i videon, det är svårt att höra talet och är det så att man vill förminska ett tal som ska vara viktigt till att bli en kampanjsång?

Nåväl, kan inte säga att jag följt med tillräckligt ingående för att ha den rätta kontexten, men jag kan ju inte låta bli att hålla med nina i att sånt här spär på fördomen om den korkade lättköpta amerikanen.

Tjingeling!

Anonymous said...

Allt som får amerikanerna att INTE rösta republikanskt ännu en gång är bra. Då kan jag till och med ta sån här smörig amerikansörja.

Anonymous said...

fatih

DET kan jag verkligen hålla med om, att GWB valdes om är väl det yttersta beviset på att de är så korkade som vi fruktar "over there"...

Men, sent ska syndarna vakna, kanske nästa höst?

Anonymous said...

Peter.

Korkade kanske jag inte kan säga att dom är, det är dumt att generalisera så grovt. Och nånstans i huvudet så kan jag förstå varför dom röstade på GWB en andra gång. Det måste varit väldigt jobbigt för amerikanerna att helt byta regering mitt i ett krig och tyvärr så var demokraternas kandidat i det förra valet, John Kerry, ungefär lika karismatisk som en trädstam. Och glöm inte att hela landet var så otroligt uppskrämd av GWBs skräckpropaganda att dom hellre valde pest över kolera... tyvärr.

Men den här gången tror jag att det är "rätt" president som blir vald. Därför kan jag förlåta Scarlett för att hon ställde upp på något så fjantigt. Dom är verkligen desperata, stackars USA.

Anonymous said...

fatih

mitt ordval "korkade" hänvisade givetvis till de fördomar jag nämnde i tidigare inlägg.

jag hoppas verkligen på en era av utveckling i USA nu, för det har det fan inte funnits ett skit av sen GWB kom till makten.

den som lever får se.