Thursday, August 30, 2007

Att jobba på reklambyrå

Ibland undrar mina icke-reklamarvänner vad jag gör på dagarna. Därför kommer här en liten sammanfattning av eposet En vanlig torsdag i en planners liv.

07.45 Vaknar, alldeles för sent.
08.36 Kommer lite försenad till Wayne's Coffee för APG-fika. Bara Axel är där. Äter macka och dricker te och snackar viktiga planningfrågor tills alla andra lagom morgontrötta planners vinglar in. Ännu mer planningsnack, med frågor som "Vad är skillnaden mellan att jobba med hästar och att jobba med planning?"
09.35 På kontoret. Panikkaffe och mailkoll. Två hundar på kontoret idag, varav en icke-rumsren valp.
10.00 Internmöte med Mioarbetsgruppen inför Q4. Petter vill inte prata dagspressmanér. Inte jag heller. Dricker kaffe och dagdrömmer tills vi kommer in på roligare saker: Nästa kampanj.
12.04 Mailar ut rolig Youtube-film till kollegorna.
12.15 Lunch på kontoret, äcklig sallad från Konsum. Brukar följas av en liten promenad kring Mosebacke, men idag var alla så trötta att vi stannade inne och hyllade oss själva som byrå istället. Fan vad vi är trevliga, snygga och duktiga. Helt enkelt.
13.05 Plöjer undersökningsrapporter för en stor kunds räkning. Pratar med undersökningsföretag på telefon. Läser brief för en pro-bono kund. Fixar lite med vår kommande Södra-kampanj. Allt medan Martin Gumpert gapar i sin bluetooth-snäcka en meter ifrån mig.
15.00 Hundarna kompletteras av barn.
15.30 Möte med ny, inte än officiell kund. Äter mängder med biscotti och dricker Cola Light för att undvika blodsockerfall. Det blir bara värre.
17.15 Möte avbryts av barn, hundar och produktionsledare.
17.20 Plöjer mera undersökningar.
18.00 Bloggpaus
18.20 Fortsätter jobba.

Sådär, det där var en helt vanlig arbetsdag i mitt liv. Och så dagens obligatoriska viral:

2 comments:

Jonas said...

:-D

Planning är onekligen ett glamoröst arbete.

Superjule said...

Ha ha... Myspacefotona var mitt i prick. Hipsterinflation asså...