Thursday, August 21, 2008

WTF?

Jag vet att kommentarsfält är känt för olika typer av mindre trevliga uttalanden. Men vad är detta? Folk som besöker Sandras blogg Niotillfem för att skriva saker om mig? Det var särdeles konstigt, tycker jag. Är de rädda för att kommentera här på min blogg, så att jag kan svara? Vill de liksom pysa ut sin avsky på ett ställe där jag kanske inte ser det? Jag står frågande.

Hursomhelst har jag av nautrliga skäl funderat lite på den röra som mitt lilla inlägg skapade. Faktiskt är det fler som är upprörda på mig nu än under min så kallade sexist-attack. Jag tycker att det är lite konstigt. Men konstigast av allt tycker jag är de som ifrågasätter Sandras förmåga som copywriter med hänvisning till hennes blogg. Jag antar att de inte jobbar med reklam. Att kunna skapa innehåll (skrivet, dessutom) som så många människor vill ta del av är väl det yttersta beviset för att man är en skicklig kommunikatör. Jobbar man med reklam är det vansinnigt mycket bättre att kunna tilltala "15 000 14-åriga tjejer från Mjölby" (som någon naturligtvis anonym person raljerar över här) än "ett gäng marknadschefer, några 100 mediekonsulter och ett gäng journalister".

Fy tusan vad jag hatar den där människosynen. Den genomsyrar så mycket av diskussionen i den här branschen och den är precis anledningen till att det produceras så mycket skit. En person som jag känner brukar säga att om fler reklamare åkte tunnelbana skulle inte tunnelbanan se ut som den gör. Jag kan inte annat än hålla med.

Nu kanske ni tycker att jag hakar upp mig väl mycket på den här lilla bagatellen, och det är säkert sant. Men jag har betydligt svårare att ta när folk ger sig på någon av de få begåvade människorna som finns i den här branschen än när de ger sig på mig.

Nu ska jag gå hem och äta Exklusiv korv! Sallad! Fika! på min väldigt blöta gård och lära känna mina nya grannar.

5 comments:

lord Fredruk said...

Well. Du brukar inte kommentera mina kommentarer, men det kanske går bättre denna gång.

Jag höll på att skriva ett ganska långt inlägg igår om farmaren "O" och hans skeva syn på landsbygden. Hans raljerande inlägg på köksveckan vittnar om att gammelmedia hellre vilar på fördomar än fakta. Det finns knappast 15000 fjortisar i Mjölby som håller BB under armarna. Möjligen kan man hitta dessa på tre välbekanta malmar. Men något sådant vore alltför obekvämt att skriva om för en nyurbaniserad lantisjournalist.

I vilket fall som helst vittnar uttalandet om att det är skillnad på media och media. Och människorna bakom. De som skriver blogg är helt enkelt inte riktigt lika mycket värda som de som har ett utgivningsbevis.

Och varför bloggares sociogeografiska hemvist ska spela roll och vara så betydande i artiklarna förstår jag inte alls. Men det kanske kan bero på att jag inte gått på JMK.

Anonymous said...

Jag är ledsen, men ni är otroligt tacksamma att driva med i er lilla priviligierade värld, med etagevåningar på Södermalm, klädköp, ständigt festande på kontoret (bildreportage av dessa in absurdum), bubbelfantasier och reklamjobb. Ni bor på en planet långt borta från många av oss andra. Ni är rich kids och de har alltid fått skit. När er bild av tillvaron inte stämmer överens med de flestas andra kan vi bara ta till sarkasm och ironi. Om du har ofta rätt korkade åsikter om en verklighet som du inte känner till (direkt från Handels till palnnerjobb, du borde ha gjort lite annat emellan, särskilt om du vill vara kunnig på alla sorters människor). Allt är inte teori!!! Verkligheten börjar sippra in i den rosa bubblan.

PS: Mitt favvoinlägg av dig är att sex är något fint mellan två människor.

Anonymous said...

Che:

Reklambyråvärlden är inte glamorös.

Och reklamfolket består till största del av medelklass.

Anonymous said...

Che.

Det skeva beskrivning av den sk. reklamvärlden är det mest sorgliga jag läst, någonsin. Speciellt ditt "ni mot oss"-bullshit som bara visar att det är du (och inte Nina) som har "rätt korkade åsikter om en verklighet du inte känner till".

Trots allt tror jag att Che egentligen bara är en gnutta avis.

Trevlig helg.

Nina said...

Fredruk: Förlåt om jag inte brukar kommentera dina kommentarer. Det är ingen medveten taktik, kanske snarare att jag inte tycker att det finns så mycket att tillägga? Men jag håller med dig.

Che: Du vet väldigt lite om vad jag har gjort och vad jag gör. Det är en smula ironiskt att du är så fördomsfull när du anklagar mig för att inte se "verkligheten". Usch var ledsen jag blir på sånt.