Monday, March 31, 2008

Idioter finns det gott om. Även i glassbranschen.

Vet ni hur länge sen det var jag fick ett riktigt bloggutbrott? Inte jag heller, men det var ett tag sen. Så nu kommer det ett.

I morse hade GB wrappat Metro med reklam för återkomsten av Lakritspuck. Jag har gått runt och varit besviken för att så mycket media har köpts för en så medioker kampanj. Lakritspuck är ett drömuppdrag. Det borde vara fantastiskt. Det är en plikt att göra det fantastiskt. Och så gör de ingenting. Men det är inte de utbrottet handlar om.

På insidan av wrappen får man reda på att man kan sms:a en glass till en kompis. Aha, tänker jag då, nu börjar det likna nåt. GB bjuder på Lakritspuckar, men stärker kompisassociationen genom att man låter folk ge vidare glassen. MEN. Om man läser vidare funkar det såhär: Jag får BETALA 25 kronor för att min kompis ska få hämta ut valfri GB-glass för...trumvirvel...15 kronor! Erbjudandet gäller bara kunder hos Tele2.

HUR I HELVETE KAN MAN FÅ LYFTA EN LÖN FRÅN NÅGOT FÖRETAG ÖVER HUVUD TAGET OM MAN ÄR SÅ URBOTA DUM?

Glöm inte att det är flera personer inblandade i en sån här process. Det finns alltså FLERA så korkade människor på den här planeten. Som på allvar:

1. Inte tänker på att de har ett erbjudande om att betala 66% mer för deras produkt om man vill

eller

2. Tror att de kan lura sina kunder att betala 66% mer för deras produkt.

Jag vet inte vilket som är värst. Gud, vad arg jag är. Helt obegripligt.

4 comments:

Anonymous said...

Fantastiskt korkat faktiskt. Och varumärkesdränerande, om nu GB har något kvar att förlora d v s.
Hör du hur det brusar? Det är en våg av badwill som kommer i GB:s riktning.

Anonymous said...

Jepp. Det kan nog vara fler personer inblandade. Alla inser idiotin i detta upplägg, men ingen vågar eller vill säga emot. Som så ofta med andra ord.

Anonymous said...

Det dummaste jag någon har hört! Hoppas ALLA får reda på hur urbota dumma GB är så att de lägger ner skiten och tomtarna får söka nya jobb. Glass är dessutom överskattad, sötsliskig och kall låtsasföda.

Anonymous said...

Befogat utbrott, Nina. Skulle vara intressant att få höra hur de tänkte i ett seriöst samtal inför publik.
Anonymus #1 Du har nog en poäng där. Tanken svindlar, men sammmanträden i kombination med personliga maktstrategier vid bordet kan sluta hur illa som helst.