Friday, March 28, 2008

Utrotningshotad

Eftersom de senaste veckorna har gått åt till ett aggressivt ifrågasättande av min egen yrkesroll, känns det extra bra att läsa det här inlägget från Fallon Planning. För er som inte orkar klicka på länkar går det ut på att inläggsförfattaren har pratat med en kvinna som håller på och bygger upp en ny byrå och har kommit på en idé. Bort med projektledarna.

Hon menar nämligen att de inte behövs. Har man en planner och en produktionsledare så täcker de in projektledarens arbetsuppgifter, och bättre till och med eftersom plannern är specialist på strategi och produktionledaren är specialist på administration. De är tillsammans kundsansvariga och kliver fram beroende på vad som ska göras.

Intressant. Om jag startar en byrå någon gång ska jag testa det här. Kanske går det åt pipan, kanske inte. Men det är åtminstone ett billigt experiment.

2 comments:

Janne said...

Ska jag se det som ett hot innan vi ens börjat jobba ihop?
Kul blogg BTW.

Nina said...

Det var inte så mycket menat som ett hot, mer som en välmenad varning... Nej, tanken är väl att strategiska projektledare tar rollen som planners men överlämnar allt administrativt arbete med avtal och sånt till en operativ projektledare/produktionsledare. Och vad jag vet är det ganska många projektledare som inte skulle tycka att det var helt tokigt...

Kul att du gillar bloggen!