Friday, October 5, 2007

Fantasinyheter på riktigt

Det här är typ det roligaste jag har läst på länge. Framförallt citatet:

"Försäljnings- och marknadschef Thomas Ekman vill säger till Arbetarbladet att filmen stoppats av moraliska hänsyn.
– Efter att ha pratat med Ing-Marie kan vi gå i bräschen för att inte använda hotade djur i våra reklamfilmer. Det kan säkert få effekt även på andra företag, säger han till Arbetarbladet."

3 comments:

Anonymous said...

Jag är inte en speciellt roligt typ och jag förstår inte heller det roliga i den här nyheten.

Om man använder utrotningshotade djur i reklamfilm så bidrar man till efterfrågan på just utrotningshotade djur. Så länge det finns en efterfrågan brukar alltid någon se till att det finns ett utbud, d v s några sköna lirare fångar lite utrotningshotade djur att bland annat använda i reklamfilm.

Under 2005 så valde halva Sveriges befolkning (15-85 år) att, åtminstone vid ett tillfälle, köpa eller inte köpa produkter av etiska skäl, d v s för att undvika skada miljö, människor eller djur.

Med tanke på detta så verkar det ju inte så tokigt att ta bort en reklamfilm i vilken ett utrotningshotat djur medverkat.

Vad är det jag missar som är roligt?

Hälsningar,
/Tråk-påsen

Anonymous said...

Nog är det väl lite roligt att Tele 2 ska gå i bräschen för att INTE göra något. Tänk vad mycket vi alla går i bräschen för varenda dag genom saker vi INTE gör; Idag har jag t ex INTE lagt asfalt, INTE sprungit någon halvmara och inte deklamerat poesi från en sten i Vasaparken. Månne har det fått effekt även på andra människor?

G.

Nina said...

Det var precis det jag menade. De HAR ju de facto använt utrotningshitade djur, och att de drar in filmen ändrar inte det.

Så förutom att det är roligt att gå i bräschen genom att inte göra något, är det roligt att försöka gå i bräschen genom att påstå att man inte gör något man faktiskt gör.

MOAHAHAHA!