Thursday, October 18, 2007

Tillbaka på jobbet

Problemet med mitt jobb är att när det blir för mycket jobb hinner jag inte göra mitt jobb. Alltså fick jag tips om de här grejerna först igår:

Tanken är fantastisk. Att lyckas göra något så vanligt till ett sånt statement är tamejtusan briljant. Däremot skulle jag gärna rent genomförandemässigt ha sett att de var ännu mer skruvade och intensiva i det de tog avstånd från, så att man verkligen levde sig in i den gemytliga Guiness-stämningen och sen blev riktigt, riktigt förvånad och kände sig lite löjlig när vändningen kom. Men bra är det i alla fall!

Ikväll är det Roygalan. Det blir den första för mig. Har hört att det brukar bli bra party, vilket känns välbehövligt eftersom jag inte har varit på kalas på närmare en månad (jo, det är sant). Nu ska jag jobba. Med det där som jag inte hinner jobba med när jag har för mycket annat på jobbet.

2 comments:

Mia said...

Hej! Jag tycker du verkar vara en vettig tjej och jag gillar din blogg! Jag går och funderar lite på att bli planner inom reklambranschen och undrar hur du tagit dig dit?

Tack på förhand!

Nina said...

Hej! Kul att du gillar bloggen! Och roligt att höra att du funderar på planningyrket.

Min väg till planningen gick via Handelshögskolan där jag läste utbildningen Marketing Communication XL (se www.mcxl.se). Under utbildningen praktiserade jag på Garbergs och fick sedan möjligheten att jobba kvar. Av mina gamla klasskompisar har knappt hälften hamnat som planners eller projektledare på någon byrå, så det verkar ju vara en rimlig väg.

Annars kan man gå ekonomiprogrammet på Stockholms Universitet och läsa på Marknadsakademien. Vissa planners kommer från beteendevetarhållet och andra har börjat som kreatörer och sedan dragit sig åt det strategiska hållet.

Generellt kan man väl säga att man blir planner genom en kombination av många högskolepoäng (180 i mitt fall) och ett brinnande intresse för kommunikation. Inget som är gjort i en handvändning alltså, men väl värt besväret. Tycker jag alltså.