Wednesday, October 17, 2007

Dagens funderingar

Hur gör ni när ni handlar mat? Jag tycker att det är jättesvårt. För det första ska maten vara god. Minst halva butikssortimentet förvinner. Sen ska den helst vara hyftsat nyttig (protein, långsamma kolhydrater, vitaminer och sånt). Och så vill man ta hänsyn till miljön (alltså inte så mycket kött och mycket mer kravmärkt och ekologiskt). Och så får den inte kosta all världens pengar, eftersom man hellre lägger dem på öl/soffkuddar/en ny duffel. Och kvar har vi: Risentas röda linser. Krossade ekologiska tomater. Och keso. Kul.

Och en evig undring: Det finns människor som gör allting långsamt. De går långsamt, äter långsamt och plockar upp sin plånbok ur handväskan jättelångsamt. Hur mycket missar de av ett liv, jämnfört med en person som gör såna icke-aktiviteter normalfort eller lite fortare än normalt?

1 comment:

Peter said...

Oj vad du verkar sakna inspiration när det gäller mat, kvar finns massor om man har intresset för det. Keso har på något sätt blivit signifikativt för "den nyttiga tjejen" och verkar vara tillbehöret som man kan blanda med vad som helst för att få det lite mer mättande. Men så fantastiskt fantasilöst Keso är, liksom 2000-talets ketchup för viktängsliga storstadstjejer.

När det gäller de långsamma... Som indoktrinerad Stockholmare kan man ju bli galen på långsamma människor, MEN, du smissar nog en poäng. De långsamma lever kanske livet här och nu, medan de som hela tiden jagar skjuter livet framför sig... Frågan är kanske - hur mycket missar vi, hur mycket missar du?