Thursday, October 18, 2007

Att gilla utan att tro

Jag gillar verkligen ANRs nya kampanj för Hyresgästföreningen. Filmen (se den här) är illustrativ och precis så pampig att det blir en ordentlig clash med avsändaren. På kampanjsajten kan man dels lära sig massor om bostadspolitik och dessutom få hjälp att skriva ett brev till finansministern.

Jag tycker att det är är smart att vända sig till unga, som ju ofta har jätteproblem med boendet. Dessutom lyckas de argumentationstekniskt snyggt ta sig runt pudelns kärna (att anledningen till att det byggs så få hyresrätter är just hyrestaket, inte de onda byggbolagen som i dagsläget inte kan tjäna pengar på hyresrätter eller den borgeliga regeringen som har suttit i drygt ett år och därför knappast kan hållas ansvariga för en situation som har förvärrats under ett halvsekel).

Ok, där kom en politiskt känga. Fy tusan vad svårt det är att förhålla sig professionellt när man inte tror ett ögonblick på argumentationen som förs. Men eleganst kommunikation är det hur som helst. För faktumet (att det finns mycket fler folk som behöver bostad än vad det finns bostäder) är ju sant, även om man kan diskutera anledningen till att det är så. Bra jobbat!

No comments: