Monday, August 31, 2009

Tema: Förenkla livet

Jag är inte något stort teknikfreak. Däremot är jag både bekväm och rastlös. Därför blir jag väldigt lycklig när saker uppfinns som gör att jag kan anstränga mig mindre, och samtidigt få roligare. Håller du med? Här kommer några tips i så fall.

1. Google Reader. Reader är en RSS-läsare. Det innebär att den samlar det du gillar på webben på ett enda ställe. Istället för att besöka varje blogg och sajt för sig, samlar Reader informationen på ett enda ställe. Superenkelt och jättesmart. Prova själv så förstår du.2. iGoogle. iGoogle är lite som Reader, fast den samlar tjänster istället för inlägg och artiklar. Jag använder iGoogle som startsida. Då får jag direkt överblick över min mailbox, min Reader och andra viktiga saker. Och bäst av allt: Man väljer helt själv vad man vill ha i iGoogle.3. Tweetdeck. Ett verktyg för att sortera och läsa Twitter på en smartare sätt. Istället för att gå in på twitter.com och göra sökningar samlar jag mina vanligaste sökningar på ett och samma ställe. Om jag är på en konferens eller så kan man ju göra en tillfällig feed med hash-tags*, så alla kan få koll på vad de andra skriver.
Vad gör ditt liv enklare?


*En hash-tag är en sån här: # På Twitter använder man såna för att markera ett ämne man twittrar om. När vi var på Hyper Island Master Class skrev vi exempelvis #himc framför alla tweetar som handlade om det. Då kan de andra lätt få fram alla kommentarer som gäller just det ämnet genom att söka på #himc.

4 comments:

KP said...

Diverse planeringsprogram gör mitt liv enklare, för då slipper jag minnas allt. Att sedan använda och synka Google Calendar med allting har underlättat rejält.

På tal om planering och sådant, vad använder du för planeringsprogram/rutiner själv?

Nina said...

Jag använder Entourage eftersom det är standard på mitt jobb. Och ett härligt virrvarr av analoga och digitala post-it-lappar. Men jag har förstått att Google är mycket fiffigare.

Philip Åstmar said...

Eventbox är min räddare. Där samlar jag mitt Google reader-konto och min Twitter. Den har även stöd för till exempel facebook, flickr, reddit, digg osv. perfekt applikation för att samla alla sina sociala medier och slippa browsern. (Dock inte i närheten så bra twitterklient som Tweetdeck, men duglig. Check it: http://thecosmicmachine.com/
/Ph

Philip Åstmar said...

Och just det. Jag gjorde en lista med mina favorit-hjälpprogram för ett tag sedan. Kolla särskilt in Fluidapp!
http://philipmedph.se/blogg/?p=723