Tuesday, August 25, 2009

Ett bittert inlägg som speglar min sinnesstämning och vädret utanför fönstret

Det här två filmer som av någon anledning har blivit väldigt virala på senaste tiden. De är fruktansvärt jobbiga att titta på. Det kryper i hela kroppen. Mogisfilmen tog det tre försök innan jag lyckades ta mig igenom. Jag fick motivera mig själv med att jag måste, för jobbets skull. Hålla sig uppdaterad och sånt där.

Men ändå. Folk gillar att titta på det här, mest för att alla andra tittar på det. Klanmentaliteten är inte mindre bara för att man kolla på Youtube istället för SVT. Snarare tvärt om.

Det första ryktet jag hörde sa att Mogis är helt konstruerad av Acne som reklam för Sturegallerian. Sen dök den här filmen upp.Ibland känns det som att allt är reklam. Det kan störa mig. Kan saker inte bara få vara roliga/konstiga/intressanta/äckliga utan att någon ska ge sig in och kapitalisera på det? Oftast blir det bara konstigt.

Förresten, har ni tänkt på det ologiska i att många säger att den traditionella reklamen är på väg att dö. Samma människor hyllar ofta företag som Facebook och Youtube. Det är där man ska finnas och göra grejer, i direktkontakt med människor. Företag vars hela affärsmodell bygger på att andra företag ska använda deras plattformar för att göra - just det - traditionell reklam. Någon mer än jag som tror att det där inte kommer att funka?

5 comments:

Anonymous said...

Jag älskar dessa två filmer, just för att de är så obehagliga. Det är svårt att få fram just en sådan obehaglig och irriterande känsla. Bara rent obehag som våld är ingenting emot detta, det är bara finesslöst. Men här finns den, den äkta äckliga känslan där det är så svårt att sätta ord på varför man blir så äcklad. Det är få saker jag njuter mer av än just den här känslan, den krypande och svettiga. Jag ser den som konst./Tomas Albrektsson

Anonymous said...

Jag gillar också Mogis. Om det e Acne som skapat henne och bloggen så ställer jag mig upp och applåderar!
Amanda känns däremot lite tragiskt att se på. En tjej som så många andra tjejer tror att det är hennes utseende som skall ge henne bekräftelse och belöning i livet. Men den är ju ASROLIG att se på!

Anonymous said...

Haha! Okej jag läser uppenbarligen inte igenom blogginläggen innan jag kommenterar - Wisesly. Som i Miami WISE, var det tydligen.

vad gör ni på jobbet? said...

Satt på ett café i går och lyssnade på ett gäng som vågat sig ut ur stora reklamföretaget för att få en ny miljö att våga spåna extra kreativt i.
Vilken jävla skit som kom ut ur deras munnar, de visste ingenting och lät alla som fotbollshulliganer (även de två ganska söta tjejerna). De kastade ur sig ord utan bäring, de verkade inte veta någonting om människor. Det var lite som att lyssna på en psykavd för personlighetsstörningar.

boekma said...

Hm, lite sent inlägg men måste bara säga att hon är så efter sin tid. Det där ordförrådet använde svenska kocken i mupparna redan på tidigt 70-tal.