Tuesday, August 18, 2009

Tänk vad lite matte kan göra.

Det har varit mycket Spotify de senaste dagarna. Först var de skivbolagen som hade bjudits in som ägare. Sen var STIM glada. Sen var det Uggla som blev arg. Sen visade det sig att Spotify inte gör några vinster alls.

Och mitt i allt det här skriver Emanuel Karlsten ett mycket klokt blogginlägg om varför alla bara borde ta och lugna ner sig några hekto. Läs!

3 comments:

Tobbe said...

Fint att du länkar ut Emanuels artikel. Den är mycket bra, och tar framför allt upp journalisternas slapphet och trötta vinkling på det hela (typ gammal artist-gubbe gnäller på ny teknik och vill ha pengar - det var ju inte alls var det det gällde).

Hoppas den här debatten inte dör vid mediernas konstiga vinkling, utan att vi faktiskt kan få en debatt om skivbolagens existensberättigande.

Missa därför heller inte den här läsningen:
http://jardenberg.se/2009/08/18/lite-mer-spotify-siffror-hur-99-kronor-blir-en-femma/

http://dagensskiva.com/2009/08/18/magnus-uggla-och-spotify-det-ar-ju-inte-riktigt-sa-enkelt/

Anonymous said...

Grunden till detta är ju att vissa människor hela tiden går runt och tror att man kan få en massa saker utan att betala något för det. Man hoppas och hoppas att NU, NU har den det lilla ologiska fönstret i världshistorien öppnats som gör att jag kan köpa en tulpanlök för 1 krona och sälja den för 1 miljon nästa dag/få tio miljarder i riskkapital för att göra fula hemsidor som en dåre kan göra själv/driva en musiktjänst med all världens musik utan att ge något till dem som skrivit den och tro att de nöjer sig med det. Vem vet kanske har fönstret öppnats på glänt denna gång. Man kan ju alltid hoppas./Olle Langseth

Nina said...

Tack för tipsen! Onekligen en intressant diskussion, det här.