Wednesday, February 25, 2009

Hej igen.

Nu har jag suttit i Guldäggsjuryn i tre dagar. Oj vad jag har lärt mig mycket. Oj vad ödmjuk man blir. Oj vad peppad jag har blivit på att göra bättre grejer.

Jag var lite rädd för att man skulle bli lite osäker av hela jurysituationen och bara våga rösta på det som alla andra tyckte. Jag var ju där på ett wildcard (jag uppfyller inte kriteriet för att få sitta i juryn, som är att man ska ha vunnit minst silverägg själv). Omgiven av människor som inte bara är bland de bästa i Sverige, utan i hela världen, är det lätt att känner sig lite svajig. Men så blev det inte alls. Jag får såklart inte säga något om hur det gick. Det får ni se på nomineringsvernissaget 18 mars. Men jag kan i alla fall säga att jag är så oerhört glad, stolt och impad av alltihop. Människorna, filmerna, energin, allt.

Nu tillbaka till skrivbordet. Och försöka förtjäna min plats bland de människor jag omger mig med på dagarna.

49 comments:

Anonymous said...

Flygande Kungfuspark mot öppen dörr: Jag tror du kvoterades in, via den där storstora kvoten för överklass med kontakter i branschens mäktigaste gubbrum. Du har jobbat ett år och det du gjort är på sin höjd mediokert. Hur fick du din plats i juryn, var ärlig nu?

Digge said...

Fy vilken dum kommentar. Vi valde Nina för att hon är en fantastiskt duktig planner och kreatör. Därför fick hon sitta i juryn. Dessutom har hon belönats i andra prestigefulla sammanhang, som tex Eurobest Young Creatives. / Digge Zetterberg, projektledare för Guldägget (för övrigt ingen gubbe)

Anonymous said...

Byråbranschen lider fortfarande brist på välutbildade, nyfikna, gränsöverskridande unga kvinnor. Om det dyker upp en sån som dessutom under sitt första år på reklambyrå både vinner en TV-sänd reklambyråpitch genom att köra åttor runt konkurrenterna och vinner Young Creatives i Eurobest i konkurrens med team från hela Europa, ja då kan jag tycka att det vore tjänstefel att inte utnyttja henne i Guldäggsjuryn.
Ska man då straffa ut den personen bara för att hon har ett visst efternamn? Pappskalle!

Anonymous said...

Så där låter det alltid när börd och kontakter går före erfarenhet och talang. Men hon är kompetent, trots att hon har ett jobb som inte kan ett dugg om.

Slår vad om att ni älskar kungahuset också? Ned på knä och lisma uppåt. Vart är samhället på väg?

The Girls Of Florida said...

Äh, det är så man blir förbannad. Varför kan inte en ung tjej få ta plats, vara kreativ och duktig utan att alla ska diskutera varför?

Anonymous said...

Man blir ju mörkrädd. Det verkar inte finnas någon hejd på hur illa folk kan uttrycka sig när de får tillfälle att vara anonyma.

Jag tycker att det är både kul och välförtjänt att du, Nina, sitter i Guldäggsjuryn. Fortsätt så!

Anonymous said...

håller med de positiva! mer unga duktiga kvinnor i juryn!!
har varit de 3 mest inspirerande dagarna i mitt liv! satt dock inte i filmjuryn utan integrerat och titan. tack tack tack, för allt ni gett mig!
/kristina

Anonymous said...

Avundsjuka finns överallt. Det handlar varken om att du är kvinna, ung eller har ett efternamn. Det handlar om att du tillför något. Såklart!
Vissa mycket märkliga kommentarer ovan.

Anonymous said...

DEt handlar om efternamnet, sånt ger VIP-kort. Låtsas inte som något annat. Det finns många duktiga unga kvinnor i vår bransch, men varför är det bara Nina som släpps före kön överallt?

Anonymous said...

Jag tycker helt tvärt om mot alla här. Folk i juryn borde jobbat minst 5 år. Det är erfarenhet som gör en duktig i det här yrket.

Dessutom så sänker man statusen på tävlingen med en massa juniorer i juryn.

Annars tycker jag Nina verkar superbra på det hon gör.

Anonymous said...

Själv skiter jag i att Nina är en tjej (snacket om "oj, vad bra med duktiga tjejer" är så förminskande och klichéartat).
Jag skiter i att hon är född VIP och har haft helt andra förutsättningar än de flesta.
Jag tycker om vad hon skriver här på bloggen. Jag tycker att hon har oftast rätt, och verkar stå för vad hon tror på.
Nu undrar jag, om Nina och hennes blogg är så värdelösa, vad gör alla kritiker här? Och vad fegt med anonyma kommentar.

Anonymous said...

Kul!
Men du, kan du inte IP-tracka kommentaren där högst upp? Fasansfullt elak kommentar. Så genuint ondskefull och märklig även för att vara en anonym kommentar. Den har ett otäckt uppsåt. Ett sånt man oftast bara läser om i böcker eller ser i filmer.

mvh

M.J/DDB

Anonymous said...

Den översta kommentaren är så hjärndöd att man baxnar. Bitter och fegt anonym som sig bör. Tycker också att du ska kolla IP, vi kan ju skramla och erbjuda någon sorts terapi/rehab till stackaren?

Mvh
Patrick, Volontaire

Anonymous said...

Patrick, Volontaire, du måste ha skrattat till enda kontot när Ipred-lagen klubbades. FRA måste vara en enda lång njutning. Jag trro du skulle fröstå den här kommentaren bättre om den vore på tyska. Varför ska inte möjliga oegentligheter som alla ändå tänker få diskuteras anonymt, även reklambranschen är korrumperad, precis som finansbranschen och politiken. Men det är roligt att Nina har många vänner som ställer upp för henne.

Anonymous said...

ok, nu har du varit inlåst i ett par dagar. Tätare uppdateringar på bloggen nu tack!! :)

Ps. Skit i kommentarer från personer som personifierar svenska avundsjukan. Du har stöd Nina.

Nina said...

Tack Digge, Mattias, Anna, Kikka, Magnus, Patrick och ni andra. Jag vet inte hur man gör för att tracka kommentarer, och kanske är det lika bra. Om de här personerna mår bättre av att tycka illa om mig anonymt så får de göra det. Jag tar åt mig naturligtvis (jag bävar för den dagen man inte har tillräckligt mycket känslor kvar för att bli ledsen om någon tycker att man är dålig), men jag kan bjuda på det.

Och till er som inte tycker att jag förtjänar min plats: Såhär ligger det till. Jag har jobbat i två och ett halvt år. På den tiden har jag jobbar med konton som Telenor, Svenska Spel och Södra Cell och Fortum. Jag har vunnit två guld i Eurobest, några månadens kampanj och Reklamjakten. Jag har skrivit debattartiklar i Dagens Media och Resumé och föreläst på Handels, Berghs och Hyper Island. Min blogg har 8000 unika besökare i månaden.

Varje år sitter några i Guläggsjuryn på wildcard. Det är inte vad jag har fattat "en massa juniorer" utan folk som av olika anledningar anses kunna bidra med något vettigt. Jag har den största respekt för alla mina jurykollegor och jag är medveten om att jag är mindre erfaren än dem. Jag har lärt mig massor de senaste dagarna. Men jag tycker ändå att mina meriter tyder på att Digge och de andra inte var helt ute och cyklade när de gav mig en plats. Ni har rätt att tycka att det jag gör inte är bra, men det är i såna fall er personliga åsikt och har väldigt lite med mina eventuella kontakter att göra.

Anonymous said...

Den enda anonyma stilisten verkar vara Prankmonkey, alla andra borde komma fram i ljuset. Att skriva sån där skit anonymt är bara .. jävligt osäkert.

Tror på bredd och dynamik i juryn, men att huvudjuryn kanske ska vara toppen av isberget. Wildcards verkar smart, och har fullt förtroende för Digge mfl:s omdöme. Ninas efternamn kan såklart öppna dörrar men också göra dem tröga - ungefär som Brad Pitt som fått kämpa med sitt utseende hela karriären.

ON/ANRBBDO

Anonymous said...

Nina: Du glömde att du gått en stenhård utbildning, gjort ditt bästa och att dina lärare rekommenderade dig till jobbet.
Olle har rätt. Nina lyckas trots efternamnet, inte tack vare det. Finns det någon annan här som försökt utbilda sig och göra karriär inom sin förälders yrkesområde? Det är upp till bevis och hårt jobb som gäller från dag 1. Inom sin yrkesroll ställer föräldrar högre krav på egna barn än de gör på andra. Sedan ska man möta motståndet mot att släppa in barn med bekanta föräldrar. Inget är gratis.

Anonymous said...

Alltså det väl inte konstigare att du Nina jobbar med reklam än att praktiska hantverksyrken också ofta går i arv. Lite av bördsidentitet så att säga..

Din far har varit med och grundat en av sveriges mest framgångsrika reklambyråer och din mor är doktor(?). Säkert en anledning till att många har blivit nyfikna på bloggen från första början. Men du har en bra utbildning i bagaget (bättre än många andra i den här branschen), det har visat sig att du klarar dig alldeles utmärkt på egna ben och gör det bra dessutom.

Anonymous said...

Nina! Vi hitta.se:ar den där anonyma kommentatorn på nå vis, springer upp på vinden och hämtar mitt luftgevär med rödpunktssikte. Pangade blåmesar med det när jag var 11. Det dödar förstås inte människor, men gör säkerligen jätteont. På lördag eftermiddag kanske?

Kram och tack för senast.

/L

Anonymous said...

Säg en som förtjänar ett wildcard bättre än Nina?

per uncle

Anonymous said...

Många män som är kära i söta Nina. Ludde, din tönt till Buddy Holly-imitatör. Det du skriver skulle definitivt skunna polisanmälas. Det går inte för sig att skriva att man ska göra illa folk och fä. Kanske på den goda tiden när populasen visste sin plats, eller mer korrekt inte visste den, men den tiden är väl på väg tillbaka, med tanke på all beundran Nina får utstå här. Tänk om jag är Nina som skriver det jag gör för att få höra ert smicker och veta hur braaaa jaaag är. Hata Östermalm!!

Anonymous said...

Hahahahahahahahaha...

Men du, Anonym, kan det inte bara vara så enkelt att man är lite uppmuntrande mot något som har en blogg och är ambitiös? Måste allt kopplas till börd och whatever? Så länge man själv inte står och skriker "en kvinna av börd", så kan man väl inte hoppa på folk som gillar personen i fråga alt. det hon skriver? Men jag hajar, du vill in och "röra om lite i grytan". Det är väl ok, men var inte så sjukt, humorlöst bitter. Det är ju bara trist.

MJ
Född i rännstenen.

Anonymous said...

SÅÅÅ tröttsamt!

Tröttsamma påhopp, tröttsamma "jag är din vän och försvarar dig, tröttsamma försvarstal.

Det är lätt att ta till det alltför simpla "överklass"-påhoppet, det blir liksom för enkelt. Viist kan det vara relevant i vissa sammanhang, men som enda arguemtn GÄSP!

Lila otroligt tröttsamt att så fort någon missunnar någon annan något så handlar det om avundsjuka, givetvis är det inte så, det är bara det enklaste svaret att ge. Precis lika fånigt svar som påhoppet det försvarar sig mot.

Sen tycker jag att det är konstigt att antalet läsare på en privat blogg eller hur många gånger man varit i blåsväder i branschens skvallerpress ska ha att göra med hur kompetent man skaulle vara att bedöma andras jobb. Skillnad på publicitet och kompetens. Annars vore ju en viss fröken Rosing kanske Sverigen mest kompetenta person.

Och när det gäller föreläsningar så vet vi ju att "those who can't - teach".

Du gör säkert ett jättebra jobba i sin jury Nina, men enbilla dig inte för en sekund att det faktum att du är en ung tjej som är frispråkig och har varit i hetluften väger minst lika tungt som kvaliteten i ditt reklamkunnande.

Så till båda "sidor" - Skippa pajkastningen stå för att saker är som de är, sen kan man ha en allmän diskussion om det är i sin ordning eller inte.

Anonymous said...

Bortsett stavfelen dagens mest klarsynta inlägg!

Anonymous said...

Moderatorn:

Du har rätt på många sätt.
Jag vill dock bara tillägga att jag personligen endast försvarar människors rätt att få leva, tänka och skriva, vare sig de kommer från en gigantisk guldhatt fylld till bredden med chanser till storverk eller direkt från rännstenen.
Vad gäller "försvara vänner" osv vettefan. Jag har faktiskt inga vänner överhuvudtaget. Jag vet inte riktigt hur det hände, men det är ett krasst faktum.
Vissa tycker att det är tragiskt, men personligen tycker jag att det ger mig mer tid att titta på Lilla Huset På Prärien-boxen.

Kort sagt: Ja. Och lite nej.

MJ

Nina said...

Men herregud, vad trött jag blir. Det var ju precis det hela inlägget handlar om. Jag VET att jag inte uppfyller de formella kriterierna för att sitta i Guldäggsjuryn. Jag tror inte för EN SEKUND att faktumet att jag har synts mycket på senaste tiden inte har något att göra med det hela. Jag är bara så så jävla glad att jag fick chansen att vara där.

Jag är också medveten om följande som många känner sig tvingade att tala om för mig i tid och otid: Jag är kvinna (sist jag kollade hade jag både bröst och muff). Jag är något yngre än genomsnittet av mina branschkollegor (i passet står det 1984-01-10, jag får anta att de har rätt). Jag har en pappa som är en av Sveriges genom tiderna bästa copywriters. Jag är uppväxt på Östermalm. Jag har gått på Handels. Jag har varit med i tidningen. Jag har läsare (både vänner till mig och såna jag aldrig har träffat) som tycker att det är jävligt onödigt att hålla på och påpeka såna här självklarheter hela tiden. De kommer inte att förändras och jag kommer inte att glömma bort dem och det finns mycket lite jag kan göra åt dem heller.

Skriv ett debattinlägg om något viktigt istället så kanske inte tidningarna måste publicera mina hela tiden.

Anonymous said...

nu har jag läst varenda kommentar. det är helt knäppt hur något kan anta så stora former. Som en stor tumör på hela inlägget. Man ska ju vara stark och skita i människor som inte kommit ur mellanstadiemobbingsbeteendet (för en del av poängen med att vara vuxen är väl ändå att man ska kunna stå för sin åsikt? inte skicka hemliga lappar i huvudet på folk). Men det är ju också svårt. Men kan ju bli smått ledsen utan att ha någon lust till det. Diskutera med Nina som om ni faktiskt existerar. Så jävla billigt att gömma sig bakom hemliga identiter. Så mycket lättare att haspla ur sig elakheter. Värdelöst.

Anonymous said...

Sandra: Mellanstadiemobbarmentalitet. Kolla din blogg, alltid rätt snygga människor, alltid snyggast kläder, alltid selektiv med vem du umgås med. Din blogg är mellanstadiet och hippa klicken. Du tar igen... Anonymitet gör det möjlighet att haspla ur sig vad man vill testa som sanningen. OM Guldäggsjuryn består av kompisar som ger varandra juryplatser måste det väl pratas om, utan att de som för fram kritiken får "böta"? Det är också demokrati. Priviligierade typer som Sandra, som tjänar på systemet, vill naturligtvis inte ha en diskussion.

Många: Vem frösöker ni lura? rasten? DEt är klart att arv och familj ger tillträde. Ett liberalt samhälle ska ge alla (i teorin) möjlighet att klättra uppåt, självklart får vissa mer hjälp än andra. Min erfarenhet är att de priviligierade byter möjligheter med varandra. Om jag hjälper ditt barn, hjälper du mitt.

Nina: Fåna dig inte. Jag har undervisat, vem faen har inte undervisat. Du är väldigt smart och begåvad, men frågan är inte den utan om du i ett meritokratiskt system (självuppfattningen) genom dina kontakter har åkt snabbfärd.

Anonymous said...

Nina, för att återgå lite till vad detta handlade om från början; utan att avslöja några resultat från juryarbetet, kan du berätta lite mer om vad du tycker generellt om det du kikat på? Mycket bra, mycket skräp etc etc?

Nina said...

QP: Absolut inte skräp, kändes som att alla inskickade bidrag förtjänade att diskuteras. Det dök upp många bra grejer från året som jag hade glömt bort. Men det blir tydligt att begreppet reklamfilm blir bredare hela tiden. Personligen tycker jag att det går utmärkt att jämföra en viral med en 30-sekundare, men där hade vi i juryn olika uppfattning. Så generellt kan jag väl säga att det känns som att Guldägget genomgår en förändring, på ett bra sätt. Tiden när det fanns ett givet recept på vad som var en Guldäggsvinnare är definitivt förbi.

Nina said...

Förresten, en fråga till dig som gärna uttrycker dig anonymt eftersom man ska kunna kommentera saker i branschen utan att behöva "böta" för att man för fram sin åsikt:

Hur rimmar det med att du gärna drar fram mina (och andras, som den särdeles oinitierade kängan till Sandra här ovanför) egenskaper som kön, ålder, bakgrund, föräldrar, osv? Det spelar ju ingen roll vem man är, det viktiga är vad man säger? Eller gäller det dig men inte mig? Varför då, i såna fall?

Väntar nyfiket på svar.

Anonymous said...

Så nu ska det vara skamligt att ha flera familjemedlemmar som jobbar i reklambranschen, att ha vackra vänner och gilla vackra kläder... men framförallt ska det vara skamligt att brinna för sitt jobb och ha åsikter OM man är ung, lagom oerfaren och ändå mycket framgångsrik.

OK.. why not? Bra att kunna debattera om det. I mitt hemland -Frankrike- kan man debattera om nästan vad som helst. Man avbryter varandra, alla pratar samtidigt och använder gärna härskarteknik för att få tyst på motståndaren. Debatten blir livlig, passionerad, hätsk men ändå djup... det är OK. Bara man gör inte det anonymt, för då är hela grejen menigslös.

Och jag tycker att Anonymens ger sig lite för mycket på personer för att vara seriös. "Buddy Holly-imitatör"! Kom igen. Det kunde vara en komplimang.

Matthieu

Född i rännstenen utomlands, långt från huvudstaden Paris.


PS: jag känner inte Nina personligen, och inte Sandra, Ludvig och de andra heller.

Anonymous said...

Den priviligierade ser sällan sina egna priviligier. Jag är så bra och meriterad, det är därför det går så bra för mig! skriker hon för full hals. Det är klart att man ska diskutera de priviligierades rätt till Concorde när vi andra åker häst och vagn, oavsett bransch. Att försöka få det till att man är kvinna är att försöka blanda bort korten på ett synnerligen elakt sätt. Här handlar det om meritokrati, att ha visat att man är skicklig nog för att ha den ställning man har. Har man åkt fulskjuts på sin familj?

Apropå anonymitet: När man röstar är valen anonyma, betyder det att rösträtten är utan betydelse. När en åsikt är anonym, betyder det att åsikten är betydelselös? Jag tycker att den blir mer skarp och angelägen, efetrsom den inte behöver censureras. Tycker ni att denna diskussion ska censureras?

Anonymous said...

Hahahahaha.

Herrejösses. Nu har det spårat ur på riktigt. Jag lutar mig tillbaka på mitt stående mantra: Ingen blir 300 år. Blås på.

Grattis, Nina! Du är grym. Seriöst. Skit i vad alla andra säger. Herregud.

MJ /

Anonymous said...

Hahahahaha.

Herrejösses MJ, din överskattade men inkompetenta resume vinnare...

Grattis snart vinner du också välförtjänta, jagharskappatmigettnamnpåattkommenterabloggarochärvärddet.nu

Hela inlägget är patetiskt. ALLA VET VAD SOM ÄR SANT. SAMT INTE.

rännstenen: tjohejsan alla borgarbrackföddingar

mvh

Carl Gustaf III

Anonymous said...

Hahaha. Hahahahaha.

Äntligen! Påhopp! Menvafan? Man får inte kommentera bloggar, eller? Förlåt? Man får inte tycka att en person är bra om hon inte har vuxit upp i liten kartong en koja i skogen, som du och din familj?

Och nej, fan. Jag är inte inkompetent. Jag är en av branschens mest utbildade och mest initierade personer. Ett faktum som gör att jag inte riktigt hajar hur du menar? Och du, förlåt för att jag vann Resumés årliga sammanställning av samtliga Månadens kampanjer också. Innan hade jag bara vunnit ALLA reklampriser nämligen. Och du, dessförinnan arbetade jag faktiskt i en videobutik och levde på existensmininum.I den butiken såg jag mer film än någon annan svensk har sett.

Och varför i helvete har du snott min gamla Borr Magazine logotyp till din patetiska blogg? Och du hajar att du måste kunna skriva för att vara/låtsas vara sådär arg, va? Haha. Du kan inte det. Trist.

Men till slut kommer du på det. Det gör man alltid. Inser sina enorma brister och går vidare. Du kommer förmodligen att haja det snart och skratta åt hur jävla patetisk du var år 2009.Haha. Alltså, det är säkert. Du kommer att göra det. Vad du än tror nu, omgiven av osäkra livsbelackare.

Men hey! Fuck it. Jag ska gå och sortera mina miljarder. Ses!

mvh

M TO THE MOTHERFUCKING J.

Anonymous said...

Vart ligger orättvisan som denna anonyma, fantastiskt rastlösa människa är så upprörd över? Folk i denna värld har olika förutsättningar, skapade av dem själva OCH av deras omgivning (oundvikligen). Tough shit. Gör nåt åt dina egna förutsättningar istället för att gnälla över hur bra någon annan har lyckats.

Anonymous said...

Alla gillar mygel som gynnar dem själva, men när myglet missgynnar, ja, då är det inte lika roligt längre. Som reklamare tycker jag att flera av de kommentarer som stödjer Nina är/vborde vara riktigt ljusskygga. Är det så vår bransch ser ut i dag, anno 2009? Fullkomligt samhällsfrånvänd, påminner om någon på typ 25 som bara läser böcker av döda författare.

Anonymous said...

Snablarns. Detta blir bara mer och mer intressant. Vissa som tar allt på allvar, andra som använder sig av det där . . . vad heter det . . . humor? Vissa förstår det, andra inte. Jag skulle snarare säga att det är just dom som inte förstår det som är pubertala Kafka-konnäsörer.

Hursomhelst, vi har 30-50 år kvar. Sen är det finito.
Det är det enda som är 100% sant här. Ja, om man inte får cancer och dör nästa vecka då givetvis.

MJ

Anonymous said...

Personligen tycker jag att det är ganska skönt att de som är kreativa i reklambranschen inte är anala ingenjörer eller banktjänstemän till sättet. Jag gillar det.

P.K

lord Fredruk said...

Jag tror att jag håller med. Nina är förmodligen inte kompetent att sitta i Guldäggsjuryn.
Jag har fått uppfattningen att hon är mer intresserad av att belöna bra idéer än kompisar. Och med den inställningen lär hon inte bli långvarig i rikets ädlaste reklamtävling(säger ganska mycket om hur branschen funkar). Det borde göra henne med god marginal överkvalificerad.
Så ni socialdemokrater som har problem med blod och geografi, skärp er. Kompetens och kamratskap är inte synonymt.

Anonymous said...

Fredruk rules!

och jag tycker också att det är roligt att kreativa personer är kreativa när de uttrycker sig. Sen kan man ju tycka lite olika om saker.

Anonymous said...

Fredruk rules!

och jag tycker också att det är roligt att kreativa personer är kreativa när de uttrycker sig. Sen kan man ju tycka lite olika om saker.

Anonymous said...

Sabeltand! Klart som korv att Nina ska vara med där.
Nina! Skit i nötterna och lyssna på mig. Du är bra så in i helvete men blogga mer måste du. Enomdan tack!
/H

Anonymous said...

de som var kritiska mot Ninas gräddfil och dörröppnargubbar. Kul att se hur hon tar upp Zarembas DN-artikel i dag - försöker du bevisa något, Nina? Att du inte är privilegierad som få, slår vad om att du blev överlycklig över ecklateringen gör några dagar sedan. Leve kungen och överklassens privilegier.

Anonymous said...

Intressant hur don quijote-typerna här snurrar till det om överklass i var och vartannat inlägg. Har ni inte hamnat i fel bransch? Överklass trodde jag definierades av antingen ekonomisk eller statusmässig rang. Det var väl djävligt länge sedan reklambranschen var stället där folk byggde upp stora förmögenheter och den har väl aldrig varit speciellt socialt respekterad?
Om Nina hade gjort den traditionella Handelskariären inom bank och finans hade hon både tjänat mer stålar och haft mer direktbiljett till salongerna. Men det är klart, då hade ni inte haft något att bekymra er om, förstås.

Anonymous said...

och vinnarna är: underligaste kommentar jag läst. Är du integrationssekreterare?

Anonymous said...

Den anonyma idiotin får tid på sig att utvecklas framför datorn, den artikulerar sig och strävar efter en elokvens för att såra värre och värre, bli orm, bli drake. Och att sen publiceras med pumpande tinningar och stickande fingrar för att läsas igenom några gånger av författaren själv med bultande hjärta, i väntan på att någon ska fastna i nätet.

Sist jag läste någonting liknande var på fotbollsbloggar i femtonårsåldern. Det var mer underhållande då.