Tuesday, December 23, 2008

Tack!


Bild från Flickr.

Idag har jag suttit och läst igenom gamla blogginlägg och kommentarer. Och det slog mig: Jag brukade vara mycket gladare. Lite knäppare och betydligt mer välformulerad. Det har alltid varit ett medvetet val. Det heter ju Not Another Planning Blog av en anledning. Många skriver utmärkt om kommunikation, men inte så många blandar sådana inlägg med inlägg om galna katter.

Men alltså upptäckte jag nu att jag under hösten har blivit surare och surare. Det är inte alls bra. Därför tänkte jag i alla fall försöka avrunda säsongen i lite muntrare ton.

Tacktal 2008

Jag vill tacka alla läsare för att ni är här. För att ni läser, kommenterar, mailar och försvarar mig.

Jag vill tacka alla erfarna kollegor och vänner för att ni tar er tid att diskutera. Och för att ni faktiskt tar mig på allvar!

Jag vill tacka alla yngre kollegor och blivande kollegor för att ni anförtror mig era funderingar. Jag försöker hjälpa er så bra jag bara kan!

Jag vill tacka alla på Handels, Hyper Island och Berghs för fantastiska föreläsningar och workshops. Och lika kloka människor som alltid.

Jag vill tacka Digge, Bon-Hee, Michaela och PiaReklamförbundet för att ni är en fantastisk kund. (det där blev grammatiskt konstigt. Men ni fattar)

Jag vill tacka APG Sweden för att ni är duktiga, knäppa och engagerade.

Jag vill tacka Viggo, Per, Martin, Fredrik, Linus och andra journalister för att ni plockar upp viktiga frågor och ser till att debatten når folk utanför det här forumet.

Jag vill tacka mina fina kollegor på Garbergs för att ni har lyckats kämpa tillbaka fredagsvinet. Och för att ni jobbar så hårt för att vi ska lösa problemen på riktigt. Vare sig kunden vill eller inte.

Jag vill tacka mina underbara vänner för pepp och fest och skratt.

Jag vill tacka mina föräldrar Göran och Mia och min bror Kalle för att ni är den smartaste, roligaste och mest diskussionsbenägna familj man kan ha. Jag skulle inte ha kommit någon vart utan era sinnessjuka åsikter om helt oviktiga saker. Om fem timmar ses vi!

Jag vill tacka världens underbaraste Kalle som får ta mer reklamtjat än någon annan. Tänk på det, ni andra. Ni kan lämna bloggen när ni vill. Han måste leva med den.

Jag önskar er alla en väldigt god jul!

15 comments:

Digge said...

Tack Nina! för att du är en fantastisk Ploppy, bloggare och inspiratör! Jag blir bara mer och mer imponerad efter varje inlägg, föreläsning och möte. Heja dig. Och god jul också förstås!

linus fremin said...

tack nina. den här branschen är så underhållande, inspirerande och galen för att det finns människor som du i den. god jul och gott nytt!

Kalle said...

Tack Nina! Igår missade du en otrolig diskussion om huruvida det var en kupp från reklamförbundet att kalla Östeuropa för "det nya Europa" under Eurobest, och varför man gjorde det.

Personligen var jag av åsikten att man inte kan lägga värderingar i väderstreck och att en geografisk position inte är någonting att skämmas över.
Ses snart.

M said...

Tack Nina! Tack för toppenarbetet som du och de andra lägger ner på guldägget 2009. Tack för att du är så klok, duktig och inspirerande.
God Jul & Gott Nytt År!!
Michaela

FF said...

Hej Nina,

God Jul och allt som följer efter det :) jag är en av dem som kanske inte så ofta yttrar mig på denna blogg men som med intresse följer diskussionerna och berättelserna.

tillhör den uppenbarligen mindre omtyckta gruppen bachelors på berghs o ska ut i världen nu om ngra veckor :)

tack för alla ord iaf! hoppas du fortsätter skriva!

Per T said...

Tack Nina för en dunder blogg, för att du törs ta ställning, tänka och utmana och för att du ger blanka fan i att du är ung. Du är helt enkelt top notch.

God fortsättning och Gott Slut!

Per

Esteban said...

Med ditt sköna byte (planner till copy) har jag också gjort ett byte. Ska börja jobba som flygkontrollant, du vet kolla att planen inte krockar. Och ingen utbildning för det har jag heller. Utbildningar är överreklamerade, fråga svenska regeringen. TJO.

Esteban II said...

Snyggt, Linus, du ska låtsas vara journalist och skriver smörigt till en representant på ett företag du är satt att granska. Din låtsaspolare Per gör samma sak. I USA skulle ni förlora jobbet. Så var glada att ni är i Sverige, för faen.

Ser fram emot att läsa 2009 års funderingar av Dig kring manligt och kvinnligt, NOT.

QP said...

Ooopsss...lite sent för en god jul-hälsning, men ett Gott Nytt År funkar fortfarande. Jag ser fram emot kommande bloggande och tankar 2009.

Mai-Li said...

Tack Nina! Du var fantastisk moderator på m2 och hjälper till mer än vad du tror. Gott nytt år

The Girls Of Florida said...

Hoppas du haft det gött både under jul och nyår.

Bisonfredrik said...

Jag tror Esteban är lite dåligt insatt i hur journalistbranschen fungerar i USA.

Vill passa på att tacka dig Nina för ett bra blogg-år. Det finns hopp för reklambranschen så länge det finns folk som reflekterar och funderar så som du gör. Jag gillar särskilt hur du kopplar ihop det gamla med det nya.

Anton said...

Bisonfredrik: Om du jobbar på New York Times eller Wall Street Jounal kan du inte skicka tackhälsningar till företag i sektorer du ska täcka journalistiskt. Det hände på DN för några år sedan att en journalist skrev till statsministern på DN:s brevpapper och hyllade hans insats, journalisten blev genast degraderad till namn och Nytt-redaktör.

Nina said...

Esteban och Anton: Fattar poängen, varken Linus eller Per eller någon annan journalist har skickat julkort till Garbergs eller till mig som copywriter/planner. Att lämna en kommentar här är väl snarare som att önska en journalist/bloggkollega god jul. Det var i alla fall den relationen jag syftade på i tacket och det tycker jag inte är så konstigt egentligen.

Bon-Hee said...

Nina, tusen tack till dig. Du är grym och det är ett sant nöje att få jobba med dig och dina kollegor på Garbergs.

God fortsättning, 2009 kommer bli kanon!