Monday, September 3, 2007

Måndagens mikrosajter

God måndag, kära läsare. Efter en förhållandevis lugn helg har dagen ägnats åt rätt mycket storfräsarplanning, så nu behöver jag faktiskt en paus.

En mycket fin mikrosajt har dykt upp: Airoptix Molnogram. Där kan man skicka hälsningar i formen av gulliga moln till nära och kära. Jag antar att man ska koppla ihop molnen med någon sorts luftig känsla i kontaktlinserna, men det spelar inte så stor roll tycker jag. Sajten är, trots hutlösa laddningstider, användarvänlig och söt, och jag skickade faktiskt ett par molnogram själv (ärligt talat är det ytterst sällan jag orkar använda en mikrosajt, jag brukar bara smyga omkring). Hundra gånger bättre än de lökiga filmerna som går på TV.

En sajt av mer instrumentell karakär är Skandias Pensionsakuten (Ja, den är gjord av min byrå, men jag gillar den i alla fall) där folk får hjälp att göra sitt ITP-val. Gullighet verkar vara på tapeten just nu, vilket är trevligt. Om fler varumärken vågade vara gulliga istället för gapiga skulle världen bli mycket bättre.

Sådärja. Tillbaka till storfräsarplanningen.

1 comment:

Anonymous said...

Hej Nina!

Tack för ditt fina omdöme kring sajten www.molnogram.se. Nu kan du lägga in molnogram även på din blogg! Fr o m idag kan alla kan alltså lägga in en "embed-tag" på sin hemsida eller blogg.

Bästa hälsningar
Kent Maack
Brand Manager för AIR OPTIX
CIBA Vision Nordic AB