Thursday, May 14, 2009

Webwill

Min vän Lisa Granberg går ut från Beckmans nu och har slitit i många månader med ett av de bästa examensprojekt jag någonsin har hört talas om. Nu är det klart, och precis som alla bra idéer har den redan fått fötter. Här är casefilmen också.

Webwill from Lisa Granberg on Vimeo.

12 comments:

Kalle said...

Riktigt, riktigt bra.

Anonymous said...

kul, men hör av er om 50 år.

Anonymous said...

Känns som nästa steg saknas.

Men, Nina, varför tycker du det är så bra?

frebro said...

Samma idé som Legacy Locker alltså. Fin grej, kan tänka mig att gå med.
https://www.legacylocker.com/

Anonymous said...

Nina, du får skynda dig att skicka ut ett dekret till din kompis som förbjuder henne att tävla med sin idé i någon form.

Anonymous said...

Grymt smart tjänst! Men hon har glömt att berätta i casefilmen HUR tjänsten går till bruk. Det fick jag själv söka reda på via Metro-artikeln. Annars. Grymt!

Anonymous said...

Får jag fråga varför den är så bra? Helt ärligt. Målgruppen kan tänkas vara unga vuxna/tonåringar då den främst riktar sig mot användare av sociala medier. Snabbt då. Hur många (säkert många som sitter här och läser detta) tänker på sin död just nu? Räck upp en hand. Räknar ni med att dö inom 5 år? För det är max så länge den siten håller. Och om ni nu av någon anledning så tror jag att ni helst inte skulle vilja göra det. Döden är ett ämne som många gärna vänder sig bort mot.

Därav är idén ok men går att utveckla. Den är (i examensarbetesmått) inte i närheten av The World as a Canvas, som en Beckmansstudent gjorde förra året. Är du verkligen helt uppriktig när du säger att den är ett av de bästa examensarbeten som gjorts Nina? Utveckla gärna. Jag kan inte tänka mig någon som skulle använda tjänsten. Några polare kanske.

Kalle said...

@Anonym (flera av er)

Till skillnad från The world as a canvas löser den ett riktigt problem. Vad är så bra med porträttet egentligen? En idé helt utan realistisk förankring som visar mer på teknisk potential ur ett konstnärligt perspektiv än något annat.

Jag vet inte om Webwill är på riktigt men den löser ett riktigt problem. Vem säger att man inte kan dö vilken dag som helst? Nackdelen är väl snarare trovärdigheten hos en kommersiell aktör, det är snarare staten som skulle tillhandahålla en sådan tjänst. Ska jag vara ärlig tycker jag att det är konstigt att det inte har funnits i flera år då frågan har varit på tapeten tidigare.

Sen punkten med att döden är ett ämne som många vänder sig ifrån. Självklart är det så men tänk på att det finns en väldigt gammal företeelse som heter testamente. Äktenskapsförord är inte heller så trevligt men det hindrar inte människor från att skriva det.

Sophia said...

Jag gillar idén samtidigt som att blanda ihop döden med sociala medier gives me the creeps. Jag har diskuterat flitigt allt vad sociala medier innebär med vänner och vi är väldigt delade när det gäller; hur mycket vill vi egentligen att människor ska veta om oss? Vad är fel med att vara privat? osv osv...

Hetsen med sociala medier är ju självklar, men det får mig alltid att stanna upp och tänka lite, fundera lite varför jag använder dem och hur de kommer påverka mig.

Nu när även döden blandas ihop med sociala medier, det är ju lite läskigt. En hemsida som "tar hand om saker" när du gått bort...

Anonymous said...

Sluta gnäll nu. Det är ett examensarbete där syftet i varje fall för mig ska vara att visa på något kreativt, tankeväckande och vackert. Och det är detta. Att sen komma med bittra fyrkantiga bäst i klassen-kommentarer är bara mossigt. Bra gjort!

Nina said...

Tjänsten är bra eftersom den behövs. Det är ett problem att profiler ligger kvar överallt på nätet när någon har dött. Lisa löser det. Vad är det som är oklart?

Anonymous said...

花鄉,愛情海,百威,為楓精典,比佛利,新阿里山,儷京,御花園,風華,溫莎堡,晴海冷泉,紐芬堡,歐悅,名湖水岸,歐悅,萬里仙境,北極星,皇居,禾楓.湯泉,香緹,湯野,水漾,金色河畔,戀愛,新阿里山,皇家花園,山櫻花,名家,風華,美麗殿,艾蔓,薇星,皇城,泰皇,風雅頌,欣歡,名爵,竹田驛站,薇星,風雅頌,愛摩兒,墾丁,雅柏,天母,威斯堡,嘉賓閣,伊都,衣蝶旅店,樹林月圓,萬里仙境,北極星,華都飯店,馥嘉商務,唐城,雙橡園,百老匯,紫園,夏卡爾,竹林雅緻,好來屋,馬德里,湖山度假,蔚藍海岸,約客頂級,儷灣,真善美,歐香,愛莉園,人客