Friday, May 29, 2009

Berghs Live

Igår var jag på Berghs slututställning. Det var trångt, varmt, beckmörkt och härligt. Hela Berghs var ombyggt till en TV-studio med montrar runt omkring.

Jag tycker att det var bra jobb i år. Jag hann inte kolla på alla, men av dem jag hann se hade nästan alla en tydlig idé. Snyggt presenterad. Värdefull. Jag har ju redan skrivit om själva Berghs Live och om 100 wattar-gänget.

Några andra favoriter (tyvärr lite ont om bildmaterial än så länge, mer kommer väl upp snart på bloggen):

SPP
Gruppen har gjort ett kort för att få unga människor att börja pensionsspara. För varje köp man gör på kortet dras pengar från ens konto och sätts in på pensionskontot. Smart. Dock lite läbbigt i ljuset av Johan Ströms examensarbete från Beckmans, som visade hur mycket information kortföretag samlar om sina användare.

Telge Energi
En väldigt enkel och väldigt bra idé. Planningmässigt smart att man tar tag i ett oyttnyttjat beteende. Micke Dahlén hade varit stolt.

Telge Energi - Casefilm from Marcus Lindgren on Vimeo.



Picnicsittunderlagsgrejen.
Kommer tyvärr inte ihåg vad den heter, men det var en picnicbox för takeaway-mat som kunde vikas ut till ett sittunderlag. Skitbra och fint.

Kungsgatan 0 (Diligentia)
Årets bästa projektnamn. Gruppen har tagit fram olika affärsmodeller så att Diligentia kan differentiera sig genom att ta 0-hyror för sina kontor. Olika bra modeller, men intressant tankeexperiment som alla branscher borde ägna sig åt.

Sen blev jag vansinnigt nyfiken på varför Kanal 9-gruppen inte fick visa sitt jobb. Även om det här inte var planerat, är det alltid effektivt att ta bort något. Berghs variant av Whopper Freakout.

Utställningen pågår hela helgen för alla intresserade. GÅ DIT.

Nu är det fredag och sommarväder. Äntligen!

6 comments:

Maj Rydström said...

Hej!
Jag vet vem som gjort picnic boxen! Hon heter Elin Åström och går grafisk design. Hennes utställning finns på plan 4 fram tills på söndag.

Vad roligt att du tyckte om den :)

Mvh
Maj Rydström

Maj Rydström said...

Förresten produkten heter Bon Picnic!

/Maj

Christopher said...

Hej Nina,
Vi hoppas kunna visa alla vad vi jobbat med inom en inte alltför avlägsen framtid! :)

Christopher Norman, planner från Kanal 9 gänget

Mårten said...

Tack Nina för din rapport! Mycket intressant för oss som inte hinner gå.

Anonymous said...

Synd bara att SPP grejen i princip redan finns.
På ica bankkort kan man avrunda upp till nästa tio krona varje gång du drar kortet så sätts dom pengarna in på ett separat bankkort.

Anonymous said...

som nån sa, spp är gjort och är en väldigt allmän sak i utlandet. Tycker mest det är märkligt att man kan göra en kopia av nått som redan finns och få det godkänt som examensprojekt.