Monday, May 25, 2009

Mer reklam. Reklam reklam.

NetOnNets Lagershopar jobbar sedan något år tillbaka med konceptet Lite sämre lägen, mycket bättre priser. Det handlar helt enkelt om att de jobbar efter en annan logik än konkurrenterna. De har inte med säljare, showrooms och tillfälliga reor. Istället har de stabilt låga priser. Mycket sympatiskt, tycker jag. Men hur som helst, insikten från förra kampanjen var att många inte fattade att NetOnNet faktiskt har Lagershopar. Men när folk väl hittar dit funkar det väldigt bra. Uppdraget är således att en gång för alla etablera att Lagershoparna finns. Men att de finns en bit bort för att priserna ska kunna vara riktigt låga.

Enligt devisen 1. Gör något 2. Gör något användbart har vi därför spelat in GPS-röster som man gratis kan hämta från netonnet.se och ladda in i sin GPS. På så vis blir det roligare att köra till NONs Lagershopar. Dessutom funkar ju rösterna som vilken GPS som helst, så alla resor blir NON-brandade. Att NON gärna säljer GPS-er skadar ju inte heller.

Vi har testkört med GPS-rösterna till Lagershoparna. Såhär låter det:

Backyard Babies


Backlängesprataren August BendzLill-Babs


Vi har gjort reklamfilm också.Kalle BreitholzMister Krister har regisserat.

Jag älskar det. Såklart. Pip iväg och ladda ner rösterna nu.

16 comments:

Anonymous said...

Skittråkigt och skitpräktigt. Typisk "reklam" som sölar ned och får alla att hata reklam. Hur faen tänkte ni? NetonNet kämpar med att vara tråkiga och då går ni och adderar ett lager med aptråkig reklam på deras redan aptråkiga varumärke.

Victor said...

@Anonym

Svårt att få jobb?

Anonymous said...

Jag tycker Garbergs har trollat bort sig i skogen. Det gäller med Telenor också. Det är svårt att förstå vad varumärket vill, man blir bara kionfunderad inför all konstig kommunikation som inte har med produkten att göra. Kanske kul för de kreativa? NetonNet känns likadant, istället för att betona priset på varorna som är lägre (?) envisas Garbetgs med att tjata om hur jävla svårt det är att ta sig till deras säljatällen, det behövs t o m en krånglig GPS i form av en människa för att hitta. Er analys är väldigt dålig, och därför också era lösningar. IOnte kul heller alls.

@Victor: jag är din granne på byrån!!

Caroline said...

Jag håller verkligen inte med den anonyma talaren. I det här fallet är ju kommunikationsproblemet rätt tydligt att få har förstått att det faktiskt finns lagershoppar, medan den förra kampanjen kommunicerade att priserna är låga. Det spelar ingen roll hur låga priserna är om man inte vet hur man ska ta sig dit, eller att man ens kan det!

Jag har sagt det flera gånger till vänner och studentkamrater att det är befriande att se att någon faktiskt gör ut de "knäppa" idéerna med t.ex. baklängesprataren som GPS. En typisk idé vi skulle kunnat presentera i skolan för uppdragsgivare men få svaret att det är för krångligt, hur ska man säkra kvalité osv. Kul när någon vågar!

strateg-pelle said...

Problemet är att denna reklam tror sig lösa problem men i själva verket skapar nya, obehagliga problem. Att köpa den där platta tv:n är en dröm som förverkligas. Nu känns det bara skittrist och grått som en vinterdag utan snö. Var detta bästa lösningen i lågkonjunkturstider? Bara för att försäljningen är billig behöver inte reklamen vara billig och tråkig som en julmiddag med släkten! Fokus på transporten till NetonNet är också ett udda misstag, menar jag. Eller sitter kreatörerna på kunskap om människans psyke som inte ens Freud förstod?

sandra said...

jag tycker iaf det här är urbra!

Le Roi said...

Hur är det bra? Det krävs inte bara en känsla utan lite argument också. Jag håller med dem som tycker det är rätt mycket coola Stockholmsreklamare som gör ännu en postironiskironisk kampanj. Men NetonNets målgrupp är ju ute efter bra priser och är villiga att behöva krypa genom skogen och använda en specialprogrammerad GPS för detta.

Fredric said...

Rolig tråd! Kudos till strateg-pelle. Sånt här måste diskuteras. Öppet. Av alla.

Nina said...

Poängen är ju att vi säger Lite sämre lägen, mycket bättre priser. Alla i den här branschen skriker om sina låga priser, så det är liksom inget alternativ. Istället förklarar vi varför vi kan hålla lägre priser: Eftersom vi skippar fina adresser med dyra lokalhyror, säljare mm. Och vanliga människor har vad jag vet inga som helst problem att förstå den logiken.

Att överdriva något för att det ska bli kul (här de dåliga lägena) är ett ganska klassiskt reklamgrepp och inget att bli särskilt upprörd över tycker jag.

Intressant dock att så många har problem med NetOnNets kommunikation. Vem i branschen tycker ni gör ett bättre jobb? Elgiganten med sina utbudsannonser och Dogge som rappar cykel på köpet? MediaMarkt med din tjocka tysk och schiessebilligt?

le roi said...

Nina: förstår vad du säger, men anser inte att filmerna förmedlar det du säger. Det hade behövts något i filmerna som förmedlar (kanske övertydligt) det du nu säger. Jag tycker ni fastnar i er egen idé. Den hade behövt en knorr som puttar tittaren i er avsedda riktning. Det är sånt som tar lång tid att lära sig.

Nina said...

le roi: Med tanke på att de andra i arbetsgruppen (Petter Ödéen, Annika, Witkowska, Kalle Breitholz m.fl) har typ 20 års erfarenhet var så tänker jag bortse från din väldigt onödiga och oinitierade känga på slutet. I övrigt förstår jag vad du menar, även om jag inte håller med.

Eric Lindesvärd said...

Jag tycker det här var skitkul. Särskilt Lill-Babs. Bra jobbat.

Katrin said...

Bra jobbat tycker jag. Tycker budskapet är otroligt tydligt och filmerna hur bra som helst!

Anonymous said...

asbra. Folk fattar mer om affärslogik än alla tror. Ryanair hittar på att dom ska ta betalt för att folk ska gå på toaletten. IKEA säljer korven för 5 kr. Osv. Sämre lägen är ett jättebra bevis, och GPS-röster är kul.

frebro said...

Det här är bra! Kul och bra. Cred.

Anonymous said...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園