Tuesday, January 27, 2009

Odiskutablelt.

Som planningintresserad gillar man ju fakta. Och den här bloggen har en överväldigande majoritet av semantiskt fokuserade inlägg. Så, för att jämna ut balansen lite: Not Another Planning Blog som statistik.

Sedan bloggen startade 12 juni 2007 har du som har följt med från början tagit dig igenom 596 inlägg. Och även om ni då inte var särskilt många, noterar vi den senaste månaden 3 968 unika besökare (men bara 348 av er hittade hit i söndags när DN skrev). Om du är en typisk läsare stannar du här 1 minut och 36 sekunder vid varje besök. Du bor i Stockholm och använder Firefox som webbläsare. Faktum är att det är större chans att du jobbar på Resumé, Berghs eller DDB än på Garbergs. Du är en lojal besökare (6% av er har faktiskt varit här mer än 200 gånger). Du fick tips om bloggen utanför nätet, för du skrev in adressen direkt i webbläsaren eller googlade den. Du som googlade dig hit borde vara ganska nöjd, för du har stannat i ungefär 3 minuter efter det (utom de 20 av er som letade efter Olle Nordell)

Men, jag kan ju inte låta bli att bli nyfiken: Du som verkligen inte känner igen dig i det här, vem är du?

12 comments:

Anonymous said...

Nina.
Jag är 3 barnsmamman som inte jobbar i reklambranchen, men som tycker du skriver väldigt bra. På ett torrt, kristallint sätt. Om du var politiker skulle jag rösta på dig :-) Du skulle kunna ge ut en diktsamling, det finns en rytm i det du skriver (och antagligen i det du gör också)
Jag jobbar i och för sig med näthandel. Men vi har väldigt olika liv. Det är helt osannolikt att vi skulle träffas i verkliga livet, det kanske är just därför att jag tycker så mycket om att läsa det du skriver.

Du är mycket bra, heja dig.

Heidi said...

Hej!

Är en av dem som inte riktigt platsar i statistiken däruppe. Pluggar på IHM, hittade dig via min första praktikplats där jag fick upp näsan för planning och började söka på planningbloggar på google.

Har dig som rss-feed så jag vet inte om jag syns i din statistik överhuvudtaget och använder Opera som webbläsare efter ett infall av nationalism och irritation eftersom både Firefox och Explorer hänger sig konstant.

Ja, det var väl alles?

Anonymous said...

Jag tycker att bloggen är spex och initierad. Och älskar verkligen unga, ambitiösa personer som är smarta och lagom provocerande i sitt uttryck. Som ung var jag själv ofta alltför provocerande. Något jag idag ångrar, då jag också är fruktansvärt intelligent. Jag säger det, trots att samhället förbjuder mig att uttrycka den typen av superlativ kring min egen person.
Själv har jag nog besökt din blogg runt 450 ggr senaste månaden. Då jag pga skyddad identitet använder en lina som genererar olika IP-nummer per besök, så kan detta nog ha registrerats som 450 olika användare.

mvh

Inte Magnus Jakobsson.

Christina said...

Jag är översättare och läste om din blogg på just DN. Inte feminist, utan femalist, och intresserad av marknadsföring. Är således ny här men kommer att följa bloggen framöver!

Frida said...

Och jag har inte ett enda rätt. Bor i Göteborg, använder Explorer som webbläsare, jobbar på Valentin&Byhr och fick tips om din blogg via en kollega dvs. länk i mail.

Anonymous said...

Bor i London, anvander oftast Safari, onskar att jag kunde jobba med reklam men bar pa alltfor manga floskler om att man borde vara en idler som inte uppmuntrar konsumtion, som Tom Hodgkinson. (Kan tillagga att jag ocksa ar en fantratt med dubbelmoral.) Ar trots detta besatt av kommunikation och dess etiska fragestallningar.

Pratar alldeles for lite svenska nufortiden och skriver formodligen pa svengelska har. Ar en gammal, god van till David Orlic och hittade hit via hans blogg. Tittar in lite da och da - har lagt till dig i min RSS-feed, men vanjer mig aldrig vid anvandandet av Google Reader och ar oftast spontan istallet.

Tycker att du framstar som en fantastiskt intelligent och driven kvinna (och jag identifierar mig latt med dig, forstas), som borde bry sig mindre om vad andra tycker om dig!

Anonymous said...

Jag bor i Sthlm, använder Firefox, är en av de där managementkonsulterna du inte riktigt gillar!

Men precis som med Reklamchock! så tycker jag om att läsa det du skriver. Alltid aktuellt och intressant, och framfört med ett grymt språk som inspirerar mig att börja blogga själv...

Keep up the great work.

Nina said...

Vad kul att höra! Och tack så hemskt mycket för alla fina ord.

Anonym managementkonsult: Jag har ingenting emot managementkonsulter egentligen. Jag är mest avundsjuk för att ni får jobba på högre nivå i företagen, får mer förtroende och mer betalt än vad vi får. Och jag tror ju att man får vad man förtjänar. Alltså har vi reklammänniskor rätt mycket att lära...

Anonymous said...

Hej! Vad kul att jag inte heller passar in i statistiken. Fast jag pysslar en hel del med statistik själv. Jag följer upp reklam och marknadsdata för att se effekter och trender. Och gör artiklar om det. Indikat heter företaget. Med andra ord gör jag mjuka saker av hårda siffror. Det är härligt det. Lite som planning på sätt och vis, tycker jag. Därför blir jag glad av att läsa din blogg. Både planning och copylivet lockar men jag njuter av den överblick jag har just nu. Det finns inte så många att snacka reklam med här, jag bor på landet en mil utanför Gävle. Och ja, våra liv är ganska olika just nu. Jag jobbar hemifrån två dagar i veckan och övrig tid njuter jag av hemmalivet med mina två små barn. Nu ska vi måla med fingerfärg. Vi gör ett blommigt slott av en gammal bulgur-kartong.
Det är kontrasterna som är grejen har jag upptäckt. Härligt. Ett stort tack till dig för att du tar dig tid att skriva en massa intressanta grejer. Nu känner jag mig inte lika ensam här på landet.

Hälsningar
Katarina Petersmo

Anonymous said...

Din blogg är initierad och full av åsikter. Det är roligt. Därför läser jag den Det är alldeles för många bloggar som är slätstrukna och följer allmäna konventioner. Eftersom din medelbesökare bor i Stockholm och jobbar på DDB så bryter jag mönstret. Jag bor i Göteborg (ajemen) och jobbar på en webbyrå.

Anonymous said...

Uppvuxen i Stockholm. Numera (deppig) Göteborgsbo. Pluggar ekonomi med inriktning ekonomistyrning och redovisning men drömmer om (karriärs)livet på reklambyrå...

Sophia said...

Bor i Washington D.C., fick upp ögat för bloggen när jag bodde i Norge. Hittade bloggen när jag sökte efter en film.

Pluggar reklam här borta och praktiserar nu på Belmont Inc., en reklambyrå i Alexandria, VA.

Uppvuxen i Stockholm dock och använder Firefox. Men jag spenderar definitivt mer än 1 minut per gång i bloggen, nu är jag nog uppe i 30 min. Tack för att du skriver!