Friday, October 23, 2009

Bra

Jag har ett system för att hantera musik i min iPod/iTunes/Spotify. Varje månad gör jag en lista som heter det månaden heter. Där lägger jag in alla låtar jag gillar. Om låten fortfarande är bra när månaden är slut, flyttas den över till listan Bra. När något har hamnat på Bra kan det aldrig försvinna därifrån. Det blir som en tidskapsel.

Nu börjar ju människor sätta ihop sina listor över decenniets bästa låtar. Jag tycker att det känns skumt. Dels eftersom många av de låtar som har präglat det här decenniet för min del är jättegamla. De skulle alltså inte få vara med. Dels för att jag var 15 år och gick i första ring på gymnasiet när 00-talet började. Och det jag gillade då är det inte ens kul att lägga på en spellista nu.

Därför får ni istället listan Bra av mig. Den har funnits i typ 3 år. Senaste låten som flyttades över är Relator av Scarlett Johansson och Pete Yorn. Det mesta är musik man blir glad eller kär av. Hoppas att ni gillar den.

Hämta här. Den är 85% hetero.Och här är låtarna som borde vara med men som inte finns på Spotify (snälla fixa!):

I was dancing in the lesbian bar, Jonathan Richman
The only loving boy in New York, Parker Lewis
Tunnels, Arcade Fire
Blow my mind, Robyn
Jack u off, Robyn
Regntunga skyar, Robyn
Du är allt jag vill ha, Jakob Hellman
Framåt är bakåt och bakåt är fel, Peggy Lejonhjärta
Dansa och slåss, Peggy Lejonhjärta

4 comments:

Anonymous said...

Amazing och lysande! Men! (Ständgt detta men.) Ordet "bra" har kommit med först i länken, så det krävs lite onödigt pyssel för att faktiskt ladda hem din spellista.

Fixar du?

Emil Löfman said...

Mängder av stilpoäng för "Lesbian bar"!

Nina said...

Nu är det fixat! Verkar vara någon bugg när jag kopierar spellistor i Spotify.

sandra said...

jag gör på samma slags sätt!1!1
jag skulle kunna lägga ut listan här men jag ger inte ut min "bra"lista bara sådär, jag är inte lika givmild. men du kan få den ändå. fast i ett mail sen. om du vill alltså.