Sunday, July 8, 2007

En halvvuxen semester

Jag kan nog säga att vilka parametrar man än tittar på, så måste jag definieras som vuxen nu. En ung vuxen, absolut, men vuxen likafullt. Bevisen är entydiga:

Jag har ett fast jobb, vilket innebär att jag just nu har inlett mit livs första betalda semester (det känns faktiskt helt obegripligt. Att få betalt utan att göra nånting.). Jag har en akademisk examen. Jag har ett förstahandskontrakt på en lägenhet. Jag har balkonglådor och en basilikaplanta. Jag kan ord som rabulist och sekatör. Jag har ett barskåp med Martini i.

Men det finns en grej som aldrig förändras. Hur vuxen man än är, så är man alltid sina föräldrars barn. Det är en väldigt speciell känsla när man är i min just-blivit-vuxen-fas och ska umgås med sin familj. Allt det där vuxna, som man inte riktigt har blivit helt bekant med, kan försvinna med ett poff.

Jag har vänner som ljuger för sina föräldrar om vad de äter till middag för att slippa grönsaksdiskussionen. Någon annan kan inte förmå sig att dricka alkohol tillsammans med föräldrarna, och lider sig igenom trevliga middagar med mineralvatten i glaset när föräldrarna provar en ny Côtes-de-Rhone (samma människa kan utan problem sänka nämnda vinflaska, fem-sex drinkar och ett par öl under en kväll när föräldrarna inte är med). Ingen kan tänka sig att röka när mamma finns på samma fest. Och jag tänker inte ens börja gräva i alla mer eller mindre underliga hang-ups kring pojk- och flickvänner och övernattningar.

Det hela ställs ofta på sin spets under sommaren, när man ska tränga ihop sig i sommarhus/båtar/bilar/Lidingövillor eftersom de vuxna barnen ännu inte är så vuxna att de har egna sommarplaner. Det brukar bli väldigt intressant framemot augusti när vännerna återvänder till stan och redogör för sina respektive katastrofer.

Själv ska jag utmana ödet och bila till Frankrike tillsammans med mamma, pappa och bror imorgon. Om allt går enligt planerna (och vi undviker slagsmål med dödlig utgång) är jag tillbaka om sådär en tio dagar. Fram tills dess blir det alltså inget bloggande. Så jag vill bara önska er alla en väldigt trevlig semester, så hörs vi snart igen!

5 comments:

Jonas said...

:)

Ha en riktigt skön halv-vuxen semester, Nina!

Leon said...

Oj, bilsemester till Frankrike, det låter som en tight familj! :) Själv skulle jag nog inte orka längre än till Södertälje med min (god bless em)...

Ha en skön semester!

Leon / plannerlabbet

Rodrigo said...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada. If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

fredrik sarnblad said...

Mycket underhållande läsning. Trevlig resa!

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=0vsPFpK5BlU