Tuesday, January 19, 2010

Den 19:e januari.

Du kanske är på rätt bra humör idag. Du kanske tänker att det inte spelar så stor roll att det är 50 cm snöslask på gatorna eller att det är mörkt ute fast klockan är tio i tre. Du kanske har massor av pengar kvar efter julens festligheter och roliga aktiviteter inplanerade för att göra av med dem. Du kanske känner dig helt harmonisk inför Guldäggsinlämningen på fredag. Inte nog med att du kan konstatera att dina jobb är bra nog för att vinna, du har gjort färdigt alla casefilmer och pdf:er och visar dem nu på projektor i repan för att ingjuta stolthet i dina kollegor.

Om det här stämmer in på dig, befinner vi oss väldigt långt ifrån varandra i sinnesstämning. Om du känner för att närma dig min, kan jag tipsa om en P1 Dokumentär jag lyssnade på i morse. Den heter Som en hora och handlar om ordet hora och varför alla kvinnor har blivit kallade det. Efter 28 minuter finns ett extra uppmuntrande inslag från en rättegång där en försvarsadvokat frågar ut en tonårstjej som har blivit utsatt för gruppvåldtäkt om hennes sexuella historia.

Jag har aldrig varit så här nära att skicka ansökningspapper till juristlinjen.


Om vi ska få in något reklamrelaterat i det här inlägget, kan vi konstatera att in mindre än två företag tyckte att det var en bra idé att köpa sökordet hora på Google.

3 comments:

Emma said...

Schysst! Har längtat efter lite nya dokumentär-tips efter att man plöjt igenom alla P3 dokumentär för längesen. Alltid bra att lyssna på pratradio när man frilägger bilder.

Kris said...

Hei Nina!
Jeg leste denne artikkelen til frokosten i dag, og satte kaffen mildt sagt i halsen. Les, og få med deg de herlige kommentarene fra britiske menn under artikkelen... jeeezes.
http://www.guardian.co.uk/society/2010/jan/15/why-men-use-prostitutes

Nina said...

Väldigt intressant, tack för tipset! Och som sagt, kommentarsfälten verkar domineras av samma sorts människor vart man än kollar...